A mig camí de l'infinit - Soc de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

5è Premi Llanterna Digital de curtmetratges i 4a Mostra de Cinema Occitan

Data de publicació: 24/5/2011

23 obres concorren al guardó, que promou el foment de l'ús del català i de l'occità i la promoció de la creació audiovisual en aquestes llengües

CULTURA

La tinenta d'alcalde Montse Parra ha assistit avui a la presentació de la 5a edició del Premi Llanterna Digital edició dels premis de curtmetratges Llanterna Digital, així com de la IV Mostra de Cinema Occitan.

La convocatòria dels Premis Llanterna Digital 2011 és una iniciativa de la Coordinadora de Serveis Lingüístics de Lleida, que està integrada per representants de la Secretaria de Política Lingüística; del Consorci per a la Normalització Lingüística, CNL de Lleida; dels serveis territorials d’Educació, de Salut i de Justícia de la Generalitat de Catalunya; del Servei Lingüístic de la Universitat de Lleida; de l’Escola Oficial.

En aquesta edició s'hi han presentat 23 obres en les següents categories:• Comunitat educativa 6

• Comunitat universitària 9

• Categoria oberta fins a 60’’ 2

• Categoria oberta fins a 3’ 6

Els premis els atorguen diferents institucions de Lleida i, concretament, el de la Comunitat educativa l'atorga la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida. 

La principal novetat d'enguany és la creació d'una peça singular, una escultura de metacrilat que evoca la forma d’una llanterna, que serà el premi que s’endurà l’obra que hagi resultat guanyadora per la votació popular. En les properes edicions, aquesta escultura la rebran totes les obres premiades. La peça és obra de l’artista bellpugenc, Carles Teixidó.Una altra de les novetatsde l'edició d'aquest any és que el lliurament de premis es farà al Palau del Rei (Suda). Com en les edicions anteriors el president d’honor del Jurat és el crític de cinema Alex Gorina.

 

Pel que fa a la Mòstra de Cinèma Occitan, que arriba a la 3a edició,  es podrà veure a Lleida, la Seu d’Urgell, Barcelona, Vielha, Montauban, Tolosa i Ostana. La Mòstra s’inaugura a Lleida el dia 14 de juny al Palu del Rei (Suda) a les 19,30 h amb la projecció de L’orsalher.

El passi de curts metratges comenca el dia 6 de juny a les 19 h a CaixaForum dins de la programació de la Filmoteca Terres de Lleida amb la projecció de Buf de vida! El dia 21 de juny, al Cafè del Teatre de l’Escorxador, a les 8 de la tarda s’hi podran veure: Bufola e lo lop blanc, La recreacion i Gents de Ventor.

 

Han presentat la nova edició dels premis la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Carme Vidal; la regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, el vicerector d’Activitats Culturals i Projecció Universitària de la UdL, Jaume Barrull i el director del Consorci de Normalització Lingüística, Xavier Macià.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Information service Telephone 010 010 Information and conditions of use Service for deaf or hearing impaired and/or phonation
Addresses, telephones and faxs
paeria@paeria.cat

View this site in:
Mobile version | Classic version

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprčnGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprčn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprčn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.