Lleida Marxa
Inici Notícies

Els organitzadors de Lleida Expo Tren estudien allargar un dia la durada de la fira

Data de publicació: 12/3/2017

El saló ha rebut aquest cap de setmana unes 12.800 persones, un 10% de les quals de fora de l’Estat

El tinent d’alcalde Joan Gómez clou una exitosa vuitena edició del saló del lleure i el modelisme ferroviari

FIRA DE LLEIDA

L’èxit de la vuitena edició de Lleida Expo Tren du als seus organitzadors a estudiar la possibilitat d’allargar un dia més el saló, segons s’ha fet públic aquest migdia durant la cloenda de la fira del lleure i modelisme ferroviari, que ja és considerada com la trobada d’aquest sector més important del sud d’Europa.

El certamen, celebrat aquest cap de setmana a Lleida, ha rebut unes 12.800 persones, un 10% de les quals (aproximadament) de fora de l’Estat. Aquest increment de jornades facilitaria el desplaçament al saló de visitants procedents de zones situades a més de 800 o 1.000 quilòmetres de Lleida, com per exemple el sud d’Alemanya, segons Raül Valls, cap de l’organització de Lleida Expo Tren.

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, ha incidit també que a l’augment d’expositors i maquetistes s’ha afegit l’increment de la presència de visitants estrangers, especialment de França, i que “aquest fet consolida Lleida Expo Tren com la fira més important de modelisme i lleure ferroviari del sud d’Europa”. Tall de veu de J. Gómez.

Per la seva part, Valls també ha incidit que l’ampliació de dies incrementaria encara més l’impacte econòmic que el saló té en la ciutat, “un impacte que actualment és ja important, com s’ha evidenciat en el fet que, des fa ja una setmana, diversos hotels de Lleida ja no tenien places lliures”.

L’organitzador d’Expo Tren ha assegurat que el balanç del saló és “boníssim”, tant per l’ampliació dels expositors comercials en un 25% i de la zona lúdica en un 20% com per la presència cada cop més important de visitants d’altres països, com ara Alemanya, Andorra, França, Itàlia, Portugal o Suïssa. Igualment, ha destacat la qualitat excepcional de les maquetes que s’ha pogut veure enguany al saló, tant de les de l’Estat com de les de França, i l’exhibició de “petites joies” com el model de la locomotora Aslthom 7600 de Renfe, una reproducció a escala 1:5-1:6 única a Europa per les seves característiques, ja que fa 3 metres de llarg i pesa 800 quilos.

Valls també ha explicat que aproximadament 2.000 persones s’han desplaçat al saló en tren des de Madrid o Barcelona, unes 900 de les quals gràcies a l’acord establert amb Renfe. L’acord ha posat a disposició dels visitants un bonus del 30% de descompte en els bitllets de tren amb destinació Lleida, per facilitar que el públic provinent de tot l’Estat espanyol i de França es desplacés a Lleida.

La 8a edició de Lleida Expo Tren, saló organitzat per la revista MásTren amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida, s’ha desenvolupat als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 61 expositors comercials, 22 maquetes exposades i 38 fabricants i marques representades, als quals cal afegir els 36 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França.

En total, el certamen ha acollit 5 quilòmetres de vies per on han circulat els trens en miniatura. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari ha estat el mercat d’ocasions, que aquest any ha assolit les 145 taules de venda, que suposen 290 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.