Lleida Marxa
Inici Notícies

Ros: “Els Parcs Científics i Tecnològics són un cas d’èxit a Espanya i els primers creadors d’empreses i generador d’ocupació per joves titulats”

Data de publicació: 13/6/2018

L’ alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat escollit de nou vicepresident de l’Associació de Parcs Científics d’Espanya (APTE) en les eleccions del Comitè Executiu d’APTE, celebrades avui a Barcelona

El conjunt de Parcs Científics aglutina 8.013 empreses, genera 169.337 llocs de treball, inverteix 1.072 milions d’euros en I+D i va obtenir 373 patents l’any 2017.

PARC CIENTÍFICVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat elegit de nou vicepresident del Comitè Executiu de l’Associació de Parcs Científics d’Espanya (APTE), que representa els 50 parcs científics i tecnològics que hi ha a tot l’Estat.

En l’Assemblea General de l’associació, reunida aquesta tarda, s’han donat a conèixer les dades estadístiques més destacades del conjunt dels parcs, entre les que destaquen que aglutinen 8013 empreses, hi ha 169.337 persones treballant en parcs i de la inversió total en I+D és de 1072 milions d’euros. Els Parcs Científics són també el bressol més destacat de les noves patents concedides a tot l’Estat, amb 373 patents.

Catalunya, País Basc i Andalusia aglutinen el major nombre de parcs científics de tot Espanya. En la reunió del comitè executiu i la posterior Assemblea General d’APTE s’ha posat de manifest que el territori on està pitjor resolt el finançament dels parcs és a Catalunya, donat que a Andalusia i el País Basc el finançament dels parcs l’han assumit les Comunitats Autònomes.

1.800 persones treballen al Parc Científic de Lleida

El Parc Científic de Lleida ocupa actualment a 1.800 persones, l’1,3% de la població de Lleida. La facturació de les empreses del parc ha crescut un 89% en els últims 5 anys en passar de 80 milions d'euros el 2012 a 151,5 milions el 2017.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.