Lleida Marxa
Inici Notícies

Les embarcacions, l’aigua i l’animació, protagonistes de la tradicional Transsèquia del Camí de Montcada

Data de publicació: 8/7/2018

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, saluda els participants que han navegat un any més per la sèquia major del Canal de Pinyana amb motiu de la Festa Major de la partida

FESTES

L’aigua, l’animació i unes originals embarcacions han estat els principals protagonistes de la 29a edició de la Transsèquia, el descens per la sèquia major del Canal de Pinyana a la partida del Camí de Montcada. Enguany, hi han participat un total de set 'vaixells', tots fets artesanalment, per poder fer la travessia aquàtica.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha assistit a la sortida d’aquesta cursa, que sempre aplega centenars de veïns i curiosos durant el recorregut, per animar els participants.

La Transsèquia és una de les activitats més populars que se celebren aquest cap de setmana en el marc de la festa major del Camí de Montcada i Partides Limítrofs. Enguany, l'embarcació anomenada ‘Beerkings’ s'ha proclamat campiona d'aquesta 27a edició, per la seva originalitat i estabilitat aquàtica. El jurat ha determinat el segon premi pel ‘vaixell’’ la ‘Sèquia Gallery’, mentre que en tercera posició ha quedat ‘Porto Montcada’.

Abans del descens, els veïns i veïnes i els participants han agafat forces amb una gran sardinada popular, a la qual també hi han assistit el president del president dels regants del Canal de Pinyana, Ramon Piqué, que ha volgut fer costat a Marc Vives, president de junta veïnal del Camí de Montcada i de l’Associació Cultural Recreativa Els Pagesos.

L’Associació de Veïns ha preparat desenes de quilos de sardina i de pa, així com llonganissa i botifarra. Centenars de persones han gaudit de l’àpat, abans de veure la sortida de les embarcacions al canal.

El lliurament de trofeus, tant de la Transsèquia, com de la resta de concursos que s’han fet durant el cap de setmana festiu, es realitzarà aquesta la tarda, abans que comenci la sessió de càrrec del Trío Habana, acte amb el qual es clourà la Festa Major.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.