Lleida Marxa
Inici Notícies

Cinemón dedica la seva tretzena edició als drets laborals de les dones

Data de publicació: 11/7/2018

El festival del Cicle de Cinema Solidari al carrer es celebra aquest divendres i dissabte a la plaça Jardines de les Magnòlies de Balàfia

REGIDORIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DRETS CIVILS I COOPERACIÓ


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, i Ramón Moreno, representant de la Fundació Sindicalistes Solidaris, han presentat aquest matí la tretzena edició de Cinemón: Cicle de Cinema Solidari al carrer, que aquest any està dedicat a la temàtica de gènere i els drets laborals.

El festival tindrà lloc els dies 13 i 14 de juliol i estrenarà ubicació a la plaça Jardins de les Magnòlies de Balàfia, ja que la intenció de cara a pròximes edicions és que el Cinemón sigui itinerant pels diferents barris de la nostra ciutat, per tal d’apropar aquest projecte de sensibilització a tots els ciutadans i ciutadanes.

S’hi podran veure curtmetratges i llargmetratges que mostraran diferents realitats i problemàtiques que pateixen les dones en l’àmbit laboral. També s’instal·larà una parada informativa i divulgativa de les actuacions que duu a terme la Fundació Josep Comaposada - Sindicalistes Solidaris i es podrà veure l’exposició ‘Solidaritat i Compromís’, que impulsa aquesta mateixa entitat.

Cinemón intenta treballar cada any en un objectiu diferent, relacionat amb els drets humans, les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i amb un conjunt d’entitats diferents, especialistes en la temàtica. Enguany es parla sobre la desigualtat de gènere en l’àmbit laboral, un dels reptes més urgents que enfronta el món del treball actualment.

El festival vol aportar informacions concretes sobre la temàtica d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima, motivant al públic d'una manera directa, a través de les imatges i les emocions que passen a la pantalla cap a un desig de coneixement i estimulació crítica.

Programa

La primera jornada del Cinemón, aquest divendres, comptarà amb la projecció a partir de les 21.30 h dels curtmetratges '¿Qué significa hacer algo #ComoNiña?'; Inspirando al futuro sin estereotipos'; i 'Cambia el cuento'. A continuació, a partir de les deu de la nit es projectarà la película 'Caramel', de la directora libanesa Nadine Labaki.

El dissabte 14 de juliol tindrà lloc la segona i última jornada del festival. A les nou de la nit es presentarà l'exposició "Solidaritat i compromís", que impulsa la Fundació Josep Comaposada-Sindicalistes Solidaris. A les 21.30 es projectaran els curtmetratges 'Experimento niñas i niños sobre la desigualdad en el trabajo' i 'Un futuro sin brecha salarial'. I a les deu de la nit es projectarà el llargmetratge 'Figuras ocultas', del director Theodore Melfi. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.