Lleida Marxa
Inici Notícies

Fèlix Larrosa, nou alcalde de Lleida, ofereix “diàleg i mà estesa a tots els grups”

Data de publicació: 29/8/2018

Proposa un gran Pacte per al Civisme a la Ciutat, remarca l’aposta per la lluita contra les desigualtats i es compromet a presentar un Pla de Polítiques Actives per a la Gent Gran de manera immediata

Ha estat proclamat paer en cap en un ple extraordinari celebrat avui, en el qual també ha pres possessió Joan Queralt com a regidor del PSC

ALCALDIA

Fèlix Larrosa ha estat elegit avui com a nou alcalde de Lleida en un ple extraordinari celebrat aquest matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida i que ha estat presidit per la fins ara alcaldessa en funcions, Montse Mínguez. Larrosa ha estat proclamat alcalde com a cap de la llista més votada a les últimes eleccions municipals, després que cap candidat obtingués la majoria absoluta necessària per ser investit en la votació dels regidors. Durant el ple també ha assumit el càrrec de paer Joan Queralt, que substitueix al consistori el fins ara alcalde, Àngel Ros, després de la seva renúncia.

En el seu discurs, el nou paer en cap ha volgut deixar molt clar el missatge de “diàleg i mà estesa a tots els grups”. La seva primera proposta ha estat un gran pacte de ciutat: un Pacte per al Civisme. “Tenim un problema amb l’incivisme i hi hem de donar solució. Tots som convidats a consensuar-lo i a aplicar-lo com més aviat millor”, ha insistit el nou paer en cap.

Larrosa ha reivindicat la seva trajectòria i tarannà com a regidor, en què ha pactat mesures, programes i accions amb tots els grups polítics. “No és casualitat que hagi dedicat bona part del meu discurs a parlar de diàleg i pacte. Diàleg per recuperar projecte, però també diàleg per recuperar valors, diàleg per elevar el nivell de la política municipal, diàleg perquè és el que ens exigeixen els ciutadans”, ha reivindicat Larrosa.

El nou alcalde ha descrit a grans trets quines seran les seves prioritats en els pròxims mesos: les persones i els barris. “L’atenció a les persones ha de ser la principal preocupació del Govern de la Ciutat. Vull que Lleida sigui ciutat de referència en la lluita contra les desigualtats”, ha assenyalat Larrosa. En aquest sentit, s’ha compromès a presentar en els 100 primers dies de mandat un Pla Transversal de Polítiques Actives dirigit a la gent gran.

Un altre dels compromisos expressats pel nou alcalde ha estat amb els joves. “Lleida s’ha de comprometre amb els joves i els joves s’han de comprometre amb Lleida”, ha remarcat l’alcalde.

En l’àmbit econòmic, Larrosa aposta clarament per alinear estratègies entre administracions i societat civil. “Un dels grans reptes de la humanitat al segle XXI és la garantia de seguretat alimentària en el context d’un combat contra els efectes del canvi climàtic. Crec que com a ciutat, amb l’Horta, amb la potent indústria agroalimentària, amb una universitat amb ganes de ser referència en aquest camp, hi tenim un paper destacat a jugar”, ha reivindicat el nou alcalde.

Larrosa ha deixat clar també que Lleida ha de jugar un paper com a capital. “Som una ciutat que no se sent perifèrica, que vol ser protagonista, que vol ser referència per a tota la geografia catalana”, ha dit el nou alcalde. Una de les altres línies de treball que obrirà com a alcalde serà mirant cap a l’Aragó perquè “el bon veïnatge no entén d’ideologia ni de partidismes polítics. Hem d’aspirar a un bon veïnatge amb l’Aragó”.

Intervencions dels portaveus

La portaveu del PSC, Montse Mínguez, ha començat el seu parlament agraint la tasca feta fins ara per Àngel Ros i ha centrat el seu discurs en l’oferiment de diàleg a la resta de grups per buscar el progrés de la ciutadania, fent de Lleida el centre del debat polític a l’Ajuntament.

El president del grup de Convergència i Unió, Toni Postius, ha assegurat que el seu grup estarà amatent als canvis que apliqui el nou alcalde i seguirà exercint la seva responsabilitat com a principal partit de l’oposició, però estenent també la mà per arribar a consensos amplis en qüestions de futur de la ciutat.

Per part de Ciutadans, la seva portaveu, Ángeles Ribes, ha destacat la tasca del seu grup per posar les persones al centre de totes les prioritats i ha oferta la seva col·laboració al govern municipal per treballar pel bé de la ciutadania.

En nom d’ERC, Carles Vega, ha demanat a Larrosa gestos que demostrin voluntat de canvi i mà estesa per arribar a acords i ha afegit que si és per treballar pel bé comú de la ciutadania trobaran mecanismes de col·laboració amb el govern.

Francesc Gabarrell, president del grup de la Crida-CUP, ha demanat un canvi de model en la gestió de la ciutat i s’ha mostrat també obert a arribar acords amb el nou alcalde si avança en aquest camí de polítiques d’esquerra.

La presidenta del grup del PP, Dolors López, ha demanat a Larrosa que mantingui els acords amb el seu grup per avançar en millores per la ciutat i que mantingui la defensa de la legalitat i l’estat de dret per garantir la convivència.

Per part del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha assegurat que no confien en que el relleu a l’alcaldia suposi un canvi de rumb en la política municipal, però que seran al costat de Larrosa si fa polítiques que posin als ciutadans al centre de les prioritats.

La regidora no adscrita Rosa Maria Salmeron ha assenyalat que mantindrà durant el que queda de mandat l’acord signat entre Units per Avançar i el PSC per donar estabilitat a l’Ajuntament i seguir treballant pel conjunt dels lleidatans. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.