Lleida Marxa
Inici Notícies

El concert “De Bach a Beatles” clourà el XIII Festival de Música ‘Musiquem Lleida’

Data de publicació: 9/10/2018

Aquest diumenge, 14 d’octubre, a les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El concert “De Bach a Beatles” clourà el XIII Festival de Música ‘Musiquem Lleida’ aquest diumenge, 14 d’octubre, a les 19.00 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados. Aquest concert, que s’insereix dins de la programació de tardor de LaTemporada, anirà a càrrec de la Coral Shalom i altres cantaires convidats, així com la contralt Ainhoa Aguilar, el tenor Martí Doñate, acompanyats de l’orquestra del festival Musiquem Lleida i dirigits per Robert Faltus.

Johann Sebastian Bach, un dels compositors més productius de tots els temps, va dedicar la major part de la seva obra al servei litúrgic. Part del seu extensíssim catàleg el constitueixen més de 200 cantates: obres per a orquestra, cor i solistes, cada una dedicada a un dia festiu dins del calendari anual eclesiàstic. El que potser més ens sorprèn, a part d’aquesta enorme productivitat, és la facilitat i lleugeresa amb les quals era capaç de resoldre l’estil contrapuntístic, típic per la seva època, on cada veu del teixit polifònic te la seva pròpia autonomia. La seva obra, una autèntica bíblia musical, s’ha convertit en una espècie de còdex en què s’inspira qualsevol músic posterior.

Aquest és el cas del compositor eslovac Peter Breiner, que va crear una sèrie de “concerti grossi” escrits en el rigorós estil barroc, utilitzant com a base motívica les cançons del grup The Beatles. Es tracta d’una divertidíssima ficció de com sonarien els famosos temes d’aquest grup si els seus components haguessin nascut uns 250 anys abans, en plena època de barroc musical.

L’entrada general té un preu de 10€ i la reduïda, 8€. Més informació a www.coralshalom.cat


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.