La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

Àngel Ros: “El Corredor Ferroviari Mediterrani no es pot permetre perdre la producció agroalimentària de Lleida”

Data de publicació: 28/11/2016

El paer en cap participa en una taula rodona organitzada per Alcaldes.eu sobre el paper dels municipis en el Corredor Mediterrani

ALCALDIA

L’alcalde, Àngel Ros, ha afirmat avui que la connexió al Corredor Mediterrani és irrenunciable per a Lleida: “la infraestructura de transport més important que projecta la Unió Europea no es pot permetre perdre el volum que representa la producció agroalimentària de Lleida”. L’alcalde ha subratllat que Lleida aporta el 34% del total del VAB agrari de Catalunya. Així mateix, ha posat sobre la taula el total de la producció anual de fruita de Catalunya, que és d’un milió de tones i de les quals s’exporta el 75%. Els camps de Lleida generen el 75% de la producció fruitera catalana.

El paer en cap també ha destacat que les indústries de Lleida i Osca produeixen més de 700.000 tones de farratges anuals, la meitat de la producció espanyola, de les quals s’exporta un 60%, aproximadament.

Pel que fa als cereals, la producció anual catalana és de 1’5 milions de tones, 900.000 de les quals, corresponen a Lleida. L’alcalde ha indicat que, en aquest cas, el volum no és suficient per a l’alimentació del bestiar i cal importar cereal, per la qual cosa és necessari comptar amb sistemes competitius de baix preu per facilitar les importacions que són necessàries.

En l’àmbit de la carn, Lleida genera de l’ordre de 10 milions de porcs i Catalunya representa el 45% de la producció espanyola de porcí, de la qual s’exporta el 64%. Lleida és líder en la producció de carn de porc a nivell espanyol i europeu.

Àngel Ros ha participat avui en el col·loqui “El Corredor Mediterrani: ¿Quin paper juguen els municipis?”, organitzat per Alcaldes.eu a Barcelona. Juntament amb l’alcalde de Lleida, han intervingut Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat; Ricard Font, secretari d’Infraestructures i Mobilitat; Ramon M. Torra, gerent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona; Ferran Tarradellas, director de la Unió Europea a Barcelona; Ferran Bel, alcalde de Tortosa, i Sixte Cambra, president del Port de Barcelona.

El paer en cap ha destacat la unió institucional i el consens que existeix al territori en la reivindicació i la defensa d’aquesta infraestructura per a les terres de Lleida. Ell mateix es va reunir el passat març a Brussel·les amb els principals directius de mobilitat i dels corredors europeus de la UE per demanar que Lleida estigui connectada al Corredor Mediterrani. Àngel Ros ha recordat que, en la connexió d’aquesta infraestructura des de la costa i amb l’interior de la península, dels tres camins possibles, dos circulen per Lleida i un no. Passen per Lleida l’eix Saragossa-Lleida-Manresa-Barcelona i, també, la línia Saragossa-Lleida-Valls-Reus-Tarragona. En canvi, el traçat Saragossa-Casp-Móra d’Ebre-Mediterrani evita el pas per Lleida.

En la darrera reunió de la Taula estratègica catalana del Corredor Mediterrani, l’alcalde de Lleida va introduir una esmena perquè en la documentació d’aquest ens, quan es tracti sobre la connexió del corredor amb l’interior de la Península, sempre s’especifiqui que passarà per Lleida.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.