La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Inici Notícies

La Paeria aplica mesures per facilitar l’obertura de les terrasses als locals d’hostaleria de la ciutat

Data de publicació: 31/7/2020

Postius ha tornat a reclamar ajuts econòmics urgents pel sector i també ha demanat a la Generalitat de Catalunya que repensi les mesures per facilitar l’obertura dels interiors dels locals

Els locals que no tenen llicència i vulguin posar-ne, disposen d’un tràmit online per fer la petició i suport per telèfon i correu electrònic

Caldrà que compleixin les mesures fixades per la Generalitat, que inclouen deixar un pas de dos metres per la vorera o de quatre quan es trobin en una plaça o rambla

El TSJC aixeca la restricció de tancar a mitjanit a bars, restaurants i terrasses del Segrià i la Noguera

REGIDORIA D'URBANISME

L’Ajuntament de Lleida facilita els procediments d’obertura de les terrasses dels establiments hostalers de la ciutat, que torna a estar autoritzada per la Generalitat des d’aquest dijous, amb els límits que estableix la resolució SLT/1941/2020. 

En els darrers dies, des dels departaments d’Urbanisme i Mobilitat, s’han mantingut reunions amb els agents del sector de l’hostaleria, per tal de coordinar i informar als restauradors i poder-los facilitar la reobertura dels seus locals i negocis.

Ahir mateix, es va convocar una reunió on hi va assistir el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Lleida, membres del sector de l’hostaleria, del Col·legi de Gestors Administratius, del Col·legi de Graduats Socials i la Federació d’Hostaleria de Lleida.

La voluntat d’aquesta mesa de treball i coordinació és mantenir-la en el temps, per tal de poder treballar i analitzar els diferents escenaris que aniran sorgint, segons l’evolució de la pandèmia provocada per la COVID-19, que ha castigat molts sectors de l’economia de la nostra ciutat , especialment, el sector hoteler i de serveis.

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha manifestat tenir una sensació agredolça amb les mesures aplicades per part de la Generalitat. Postius ha recordat “que, si bé és cert que s’han flexibilitzat les mesures i que les terrasses poden obrir amb restriccions, l’autorització que s’ha aplicat, queda lluny del que aspiràvem com a ciutat. La climatologia de Lleida fa que aquestes mesures siguin insuficients, a banda, que hi ha molts negocis i restauradors que no disposen de terrassa i, per tant, segueixen amb la persiana baixada”. Per tot això, ha tornat a reclamar a la Generalitat que “es repensin les mesures i puguin facilitar l’obertura en els interiors dels locals, sempre complint amb les mesures de seguretat i de salut necessàries per evitar els contagis”.

Finalment, Postius també ha tornat a reclamar al Govern de l’Estat, l’aplicació de mesures imminents per tal d’ajudar al sector, com són la flexibilització dels ERTO, exempcions en la quota d’autònoms i modificacions en els mòduls d’IRPF i IVA per l’exercici 2020. Amb tot, ha recordat que cal també posar dates i terminis als ajuts econòmics que han d’arribar per part de la Generalitat, i ha demanat un pla de mesures i ajuts econòmics al Govern central.

Tots els bars i restaurants que ja disposaven de llicència de vetlladors, no cal que duguin a terme cap tràmit. La llicència vigent ja els faculta per col·locar la terrassa. Els que no tinguin llicència, però vulguin ara disposar d’aquest servei, poden sol·licitar-la mitjançant el tràmit online que poden trobar en aquesta web.

Si el titular de qualsevol local té cap dubte pot contactar amb l’Ajuntament al telèfon 973700309 i al correu electrònic vetlladors@paeria.cat.

Pel que fa a les condicions a complir són les fixades a la resolució de la Generalitat i a l’ordenança municipal. Entre elles s’hi inclouen les següents (veure informació gràfica adjunta):

• En cap cas es podrà superar el màxim de vetlladors autoritzats que figuren al padró de vetlladors

• Es mantindrà la distància física de com a mínim dos metres entre taules

• Caldrà deixar dos metres lliures entre l’ocupació dels vetlladors i la façana dels establiments

• En places i rambles es deixarà un pas central de mínim de 4 metres d’amplada o l’amplada de pas de seguretat pels vianants

• Caldrà respectar les distàncies entre els vetlladors i els elements de mobiliari urbà que determina l’ordenança de via pública

• També serà obligatori respectar en tot cas la distància mínima de seguretat interpersonal

El TSJC aixeca la restricció de tancar a mitjanit a bars, restaurants i terrasses del Segrià i la Noguera

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit aquest divendres mantenir el tancament de discoteques i sales de festa, però alhora permetrà obrir fins més tard a bars i restaurants de les zones amb restriccions, que fins ara havien de tancar a la mitjanit. Després d'escoltar els arguments de la Generalitat, el tribunal conclou que els locals de ball són de risc per la transmissió de la Covid-19, però no hi ha motiu concret per limitar l'horari dels establiments de restauració.

Segons la interlocutòria de la Secció Segona de la Sala Contenciosa-Administrativa, es manté el tancament de discoteques, sales de ball i sales de festa amb espectacles a tot Catalunya, perquè tancar-les només als llocs amb restriccions podria generar moviments de població cap als locals oberts. En canvi, considera que obligar bars, restaurants, terrasses, guinguetes i bars musicals a tancar abans de les 12 de la nit als municipis amb restriccions de l'àrea de Barcelona, Alt Empordà, Segrià i Noguera no està prou justificat, perquè l'ampliació horària no incrementaria el risc, i es poden prendre mesures per evitar-ho. El tribunal també permetrà obrir fins més tard, a tot Catalunya, els salons de joc, casinos i bingos pel mateix motiu. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Centre de Privacitat
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.